For en verden
med mindre affald

Fra byggepladsaffald til nye fliser

Dewdrop Tiles er fremstillet af fliserester fra danske virksomheder, der ellers var blevet til affald. Med Dewdrop Tiles fliseløsninger opnås der en dokumenteret CO₂ besparelse på 98% i forhold til, hvis man havde brugt traditionelle fliser.

Hver dag bliver værdifulde ressourcer fra vores byggepladser smidt ud her iblandt flisespild. Det er vores mission at gøre noget ved dette problem: I stedet for at smide langtidsholdbare ressourcer ud, indsamler vi flisespildet fra byggepladser, og giver det et nyt liv ved at omdanne fliserester til ”nye” fliseløsninger.

De fliserester, vi indsamler i vores materialelager er:

A. Fraskæringer fra storformat fliser samt løse fliser, som indsamles fra byggefirmaer m.m. i stedet for at blive kørt bort som affald. 

B. Små restpartier fra fliseforhandlere, som ellers vil blive kasseret (fordi de stammer fra forskellige brændinger, og derfor er de en smule anderledes).

Det betydelige besparelsespotentiale af både affaldsmængder og CO₂ belastning opnås ved at erstatte miljøtunge produktionsprocesser af nye fliser med en skæringsproces, der nærmest er neutral.  Vi bruger industriel vandstråleskæring som har en minimal CO₂ belastning, og som giver muligheder for at optimere materialeforbruget maksimalt.

Vi arbejder med modulære designs i standard flisestørrelser, som vi designer med udgangspunkt i de materialer, der er indsamlet på vores lager. De fliser, som vi designer, er tit kombineret med overskudsfliser, som ikke fejler noget. Der er således tale om dynamiske kollektioner af produkter, der skifter i takt med der indsamles nye materialer.

Fordi transparensen og tryghed er vigtigt for os, er vores produkter sporbare fra start til slut. De materialer, som bruges til vores produktion registreres ved indsamling. Der følger et produktblad med, som oplyser om materialets oprindelse. Derudover får du også dokumentation på, hvor meget CO₂ der er sparet med lige præcis dine fliser.

Tredje parts verificeret LCA-analyse viser, at ved at vælge Dewdrop Tiles er der en besparelse på 20 kg CO₂-ækvivalenter pr. m² sammenlignet med at bruge andre fliser på markedet. Dette svarer til 98% mindre CO₂ udledning pr. m². LCA-analyse er udført af TRE Rådgivende Ingeniører og Biologer. Du kan downloade LCA-analysen her.

Indsamling af genbrugte fliserester

Vi samarbejder med en række partnere, der bidrager med genbrugte fliserester til vores materialelager. En stor tak til dem!

Som samarbejdspartner kan vi nævne:

STARK
Jensen Genbrug
Byg-Grønt 
Vestforbrænding
BOFA
Michaels Murerforretning 
Garant Rønne

For hver m² flise sparer vi miljøet for 20 kg CO₂. Dette svarer til 98% i forhold til traditionelt producerede fliser.

Når man leverer kasserede fliserester til Dewdrop Tiles får man et bevis på sin leverance, som fortæller, hvor meget CO₂, man er med til at spare, når materialerne omdannes til nye fliseløsninger.
Kontakt os her for at høre nærmere.

Cookie-indstillinger